La Târgul Ţăranului Român participă producători de mâncăruri tradiţionale din toată ţara, fiind un eveniment marca Slow Food. În cadrul Târgului vor fi organizate spectacole de muzică populară şi colinde, dar şi ateliere şi expoziţii culinare
Cetatea Medievală din Târgu-Mureş găzduieşte în acest sfârşit de săptămână un târg de produse tradiţionale româneşti, ideal pentru mureşenii care vor să respecte datinile tipice mesei de Crăciun. Evenimentul face parte din Târgul Ţăranului Român, care se va încheia miercuri, fiind un bun prilej pentru localnici să se întoarcă la rădăcini şi să se bucure de bagajul istoric lăsat de strămoşi prin cântece, mâncare şi alte obiceiuri tradiţionale.
Slow Food în Cetate
Cei care decid să înfrunte gerul şi să se perinde prin Cetate vor putea gusta şi cumpăra produse naturale, tipice mai multor zone din ţară, precum telemeaua de bivol sau de oaie, din Ţara Cohalmului, mai precis din zona localităţii Rupea, dulceţurile sau murăturile de la Saschiz ori produsele din carne de porc, viţel şi oaie din zona Tălmaciului. „Noi suntem incluşi în conviviumul Slow Food şi nu ratăm târgurile de acest gen, dar e prima dată când ajungem la Târgu-Mureş. Toate produsele noastre sunt naturale şi după reţete tradiţionale, de aceea îi aşteptăm pe mureşeni să guste din pastrama, cârnăciorii sau caltaboşul gătit ca la bunica acasă”, ne-a declarat Gheorghe Bărbosa, din Sibiu.
Scopul expoziţiei de mâncăruri româneşti este acela de a promova tradiţiile culinare naţionale şi de a le oferi mureşenilor şansa de a cumpăra produse pentru masa de Crăciun. Preţurile variază, în funcţie de sortiment, dar în mare sunt la fel ca în magazinele alimentare din oraş. Telemeaua costă între 18 şi 25 de lei kilogramul, o pungă cu jumeri de porc costă 30 de lei, caltaboşii costă 20 de lei, iar cozonacul de peste un kilogram greutate, preparat cu