Totul a început cu o palmă, apoi multe scuze şi gândul că a fost doar o greşeală, un accident care nu se va mai repeta. El te-a asigurat de asta, dar nu a fost aşa. Eşti mult prea urâtă, leneşă şi nu faci nimic bine îţi tot repetă el până când ajungi şi tu să crezi. Şi corecţiile se aplică acum mult mai des, chiar în fiecare zi.
Mii de scuze te fac să rămâi să suporţi bătăile, iar viaţa ta pare că nu mai are nici un rost. Şi situaţia este mult mai tristă dacă frica ta afectează şi un martor nevinovat cum ar fi un copil, care asistă la tot ce se întâmplă şi este invitabil afectat.
Dar lucrurile se pot schimba, trebuie doar să vrei să faci un pas în acest sens, aşa cum au făcut-o multe alte femei înaintea ta.
“Femeile care au reuşit să depăşească această etapă a vieţii lor ne arată că se poate, dar trebuie să ai încredere şi să îţi doreşti realmente schimbarea”, spune Cristina Horia, director executiv al fundaţiei Sensiblu.
Fii părintele de care are nevoie copilul tău
Pentru Ada, momentul în care şi-a dat seama că trebuie să facă ceva pentru a scăpa de violenţa soţului ei a fost după ce el a avut o discuţie cu fiica cea mai mică. “O discuţie care a durat două ore şi ceva în dormitorul ei. După discuţia asta, el s-a dus liniştit şi s-a culcat iar fata mea plângea. M-am dus să o liniştesc şi nu a acceptat, mi-a spus că dacă mai stăm acasă o să o distrug”, povesteşte femeia.
Acel moment a fost punctul culminat care a făcut-o să realizeze că trebuia să facă ceva pentru a le oferi un viitor mai bun fetelor ei, dar şi ei însăşi. Deşi mergea la un centru unde i se oferea consiliere gratuită de un an de zile, ea nu a avut curajul să îşi părăsească soţul până atunci.
Speranţa că atitudinea lui se va schimba şi frica de necunoscut au fost motivele pentru care Ada a suportat timp de doi ani bătăile