Am ajuns si in prezent, o zona temporala de mare interes, mai ales avand in vedere evolutia pe care economia mondiala si dezvoltarea tehnologica o simte. Declaratia Mileniului este cu atat mai importanta cu cat efectele sale trebuie deja sa fie vizibile si tangibile.
Summit-ul din septembrie 2010 a insemnat pentru Articolele Declaratiei o revizuire a realizarilor din anii precedenti si stabilirea unor noi linii directoare in ceea ce priveste ultimii cinci ani.
Declaratia Mileniului. Partea intai, anul 2000
Declaratia Mileniului. Partea a doua, anul 2005
"Putem sa eliminam saracia!", este sloganul realizat pentru Summit-ul ONU desfasurat la New York. La Summit au participat atat tarile capabile sa ofere ajutor, componente ale G20 si nu numai, cat si tarile care solicita sprijinul sau beneficiaza de ajutorul celorlalte. In oricare dintre cazuri, scopurile si obiectivele Declaratiei Mileniului nu trebuie uitate.
Printre tarile prezente la Summit s-a numarat si Romania, care, prin imaginea d-nului Prim Ministru Emil Boc a prezentat situatia precara a economiei romanesti si stadiul de subdezvoltare in care ne aflam. A sunat mai mult a scuza, o declaratie seaca si aproape lipsita de sens, vorbind despre intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, despre crearea in Romania a unui mediu propice afacerilor, focusarea pe investitii in resurse umane, in energie regenerabila.
A mai mentionat o reforma fiscala, realizata prin taierea costurilor din sectorul public. Urmeaza exprimarea viziunii domniei sale despre democratie, o democratie care implica o balanta corecta a sexelor, respectarea drepturilor omului, oferirea de locuri de munca, si increderea populatiei in sistemul legislativ.
In finalul declaratiei, d-nul Prim Ministru a mentionat faptul ca in ciuda crizei care ne apasa pe umeri, vom fi mereu alatur