Proiecte precum „Tron: Moştenirea“, „Ghostbusters 3“ şi „Men In Black 3“ apar la peste un deceniu după lansarea filmelor originale. Producătorii apelează la nume îndrăgite din anii ’80 şi ’90 pentru a crea hituri cinematografice, dedicate unei noi generaţii de cinefili.
Permanenta criză de inspiraţie de la Hollywood a dat naştere unui nou gen de filme: continuări şi reluări ale unor poveşti consacrate, adaptări după seriale, benzi desenate sau postări de pe conturi de Twitter. Acestea apar la mai bine de un deceniu - în unele cazuri, aproape trei - după lansarea filmelor originale.
Efortul este unul destul de mare: muncă de convingere pentru readucerea distribuţiei principale şi crearea unui scenariu care să respecte întocmai esenţa filmelor anterioare din serie, dar şi să meargă mai departe, să uluiască, să aducă ceva nou.
Jeff Bridges, din nou programator
Exemplul cel mai la îndemână - şi cel mai ciudat - este chiar premiera-vedetă a acestei săptămâni: „Tron: Moştenirea", un science-fiction care continuă o poveste veche de 28 de ani. Ceea ce face cazul unul ciudat este că pelicula cu Jeff Bridges în rolul principal n-a fost un mare succes de casă pentru studiourile producătoare.
Realizat cu un buget de 15 milioane de dolari, filmul despre un programator atras în lumea digitală a reţelei de calculatoare a încasat doar 33 de milioane de dolari.
Ceea ce l-a ţinut în viaţă în toţi aceşti ani este afecţiunea unei categorii restrânse de public. „Tron" cel vechi a rămas în amintirea oamenilor datorită efectelor speciale revoluţionare (şi ieftine) la vremea aceea, o combinaţie de animaţie şi film tradiţional, cu decoruri care s-au evidenţiat datorită unor combinaţii de lumini fosforescente, care făceau personajele să pară că nu aparţin lumii reale. La 14 ani după lansarea sa, „Tron" a primit şi un Oscar pentru „rea