Primul pas. După ce a tocat fructele de mare, Emil era pregătit să înceapă gătitul Pasul doi. Actorul a călit caracatiţa în tigaie şi a stins-o cu puţin vin alb sec, în timp ce un alt bucătar punea fripturile pe grătar lângă el Pasul trei. "Americanul" a pus pastele în tigaie şi le-a amestecat cu fructele de mare Testul. Bucătarul restaurantului Verdi degustă pastele şi dă un verdict satisfăcător Pentru Emil Mitrache, pasiunea pentru gătit a început în copilărie, când îl urmărea pe tatăl său gătind, în aşteptarea mamei, care lucra până seara târziu. Mai apoi, la facultate, pe vremea când stătea în cămin, nevoia l-a împins să treacă şi la practică şi, mai ales, la improvizaţie.
"De foame, încercam tot felul de combinaţii, atât cât îmi permiteau condiţiile. În loc de aragaz aveam un reşou făcut din BCA. Atunci am descoperit că anumite alimente mergeau combinate cu altele şi aveau un gust mai bun. Aia a fost o perioadă de maximă improvizaţie, ca în jazz. Dar cele mai multe le-am învăţat mai târziu, mai ales în perioada în care am avut restaurant", ne-a povestit actorul, care ne-a oferit o demonstraţie de gătit la restaurantul "Verdi", de pe şoseaua Aviatorilor.
Odată intrat în bucătărie, "Americanului" i s-au ascuţit brusc toate simţurile. A adulmecat, a privit cu atenţie şi s-a pus pe treabă. S-a echipat cu şorţ şi o bonetă şi a trecut la tocat, fiert, călit, mânuind ca un fachir abil cuţitele pe tocător şi tigăile deasupra flăcărilor. Gătitul însă i-a trezit şi nostalgii vedetei, care şi-a adus aminte cât era de frumos când era proprietar de restaurant. "Sâmbăta şi duminica găteam eu pentru toată lumea. Şi, credeţi-mă, dacă le plăcea, eu, oricât de înfometat aş fi fost, nu mai simţeam nevoia să mănânc. Mă sătur cu bucuria asta. Din păcate, a trebuit să vând afacerea. Am fost sabotat de tot felul de factori. Vis-a-vis de local, ziua şi seara stăte