Autorităţile din Brăila monitorizează permanent calitatea apei pe fluviu în dreptul oraşului, după ce Ministerul Mediului a anunţat astăzi că în jurul orei 22.00, unda de poluare va ajunge la Brăila.
Alimentarea cu apă potabilă a Galaţiului riscă să fie pusă în pericol de fosfaţii de pe barja scufundată la Hârşova
Fosfaţii care trec pe Dunăre nu pot fi neutralizaţi! Brăila are rezerve de apă pentru numai 12 ore!
Autorităţile liniştesc populaţia: Apa de la robinete NU este otrăvită!
Barja care s-a scufundat azi-dimineaţă la Hârşova era încărcată cu 964 de tone de îngrăşământ bazat pe fosfat. "Sunt luate probe din apă din două în două ore. Se monitorizează permanent situaţia", ne-a declarat maiorul Ştefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila.
Apele Române: Barja scufundată la Hârşova era încărcată cu îngrăşământ chimic
Pericol pe Dunăre: Poluarea cu fosfaţi de la Hârşova ameninţă să lase fără apă potabilă Galaţiul şi Brăila
Prefectura a convocat instituţiile responsabile. Informaţiile primare sunt că barja ar fi închisă, iar unda de poluare va fi insesizabilă, mai ales la debitul actual al Dunării. Autorităţile din Constanţa susţin că s-ar fi dispersat neutralizanţi.
Pericol pe Dunăre: Compania ce furnizează apa potabilă în Brăila se pregăteşte pentru ce e mai rău! Se fac rezerve de apă pentru cazul în care poluarea cu fosfaţi ajunge aici
Cert este că 100.000 de oameni beau apă din Dunăre. Compania de apă dă, însă, asigurări că sunt destule de rezerve de apă aşa încât să se oprească, între anumite ore, colectarea apei din fluviu.