Părinţii care doresc să-şi bucure copiii îl pot aduce acasă pe Moş Crăciun, iar distracţia este garantată. Puiu Dumitrache are o vechime de 15 ani în această „meserie“. În fiecare an este căutat de conducerea mai multor grădiniţe şi şcoli din oraş. Nu a scăpat nici de poliţişti care l-au tocmit în urmă cu câţiva ani pentru un show „ca la carte“.
Deşi nu este chiar o afacere pe cinste pentru că nu percepe decât 50 de lei pentru maxim o oră de reprezentaţie la instituţii, tânărul spune că face din plăcere acest lucru. Pentru cei care doresc să îl aibă acasă în seara de Ajun pe Moş Crăciun trebuie să plătească 80 de lei pentru o jumătate de oră. Moşul are deja programări începând cu data de 15 decembrie. De regulă, este închiriat de către grupe de la grădiniţă, clase sau diverse instituţii.
40 de minute pe scenă
Pe lângă tradiţionalul „Ho Ho Ho“, moşul le spune copiilor diverse poveşti şi are chiar şi scenete. În 2003 a organizat în cadrul spectacolului Colinda Bărăganului, o scenetă de Crăciun. Pe lângă moş au fost şi zâne, spiriduşi, păpuşi şi Crăciuniţe. „Am avut un spectacol de 40 de minute care a conţinut toată povestea Crăciunului: cu dansul spiriduşilor, cu zânele care au adormit copiii pentru ca Moş Crăciun să poată veni să aşeze cadourile sub brad “, spune Puiu Dumitrache.
Legenda Moşului
Născut acum câteva sute de ani, Moşul este un bătrânel care trăieşte în Laponia împreună cu soţia sa, Crăciuniţa. El munceşte din greu pe tot parcursul anului ajutat de Crăciuniţa, de spiriduşi şi de renii săi pentru a confecţiona şi pregăti jucăriile şi darurile pe care le va oferi fiecărui copil din lume, în noaptea de 24/25 25 decembrie. În Ajun, Moşul, ajutat de renii care-i mână sania plină de daruri, face înconjurul lumii şi intra pe coşurile caselor pentru a aşeza la bradul împodobit cadourile meritate; copiii îi pot pregăti o gustare-