Jucătoarea formată la CSŞ5 Bucureşti a strălucit la această ediţie a CE din Danemarca, fiind, alături de Ionela Stanca şi Talida Tolnai, handbalista pe care s-a construit reuşita naţionalei. Antrenoarea Maria Covaci, cea care a descoperit-o şi format-o, crede că abia din acest moment Cristina va atinge potenţialul ei maxim.
Minutul 51 şi 59 de secunde. Cristina Neagu este la 9 metri. Adversarele daneze încearcă, cu gesturi disperate, să o blocheze. Bucureşteanca rezistă şi mingea urmează traiectoria ideală spre poartă.
Fracţiunile de secunde se scurg, iar miile de spectatori danezi îşi ţin respiraţia. Mingea curentează plasa porţii Este 15-13, iar Cristina zâmbeşte. Şi-a ajutat echipa să câştige o medalie de bronz la Europene, iar ea a confirmat că este una dintre marile jucătoare de handbal ale lumii.
Palmares de invidiat la numai 22 de ani
Născută în 26 august 1988, Cristina Neagu a crescut în cartierul Ghencea, în vecinătatea stadionului Steaua. Sportul cu mingea mică l-a descoperit din întâmplare, în urmă cu zece ani, exact atunci când s-au disputat Europenele de la Bucureşti. Descoperită de antrenoarea Maria Covaci, s-a ataşat de un sport despre care avea să spună, mai apoi, că i-a fost aproape de suflet de la început.
Cristina Neagu a trecut peste greutăţile cu care se confruntă mai toţi copiii de la noi atunci când decid să facă sport de performanţă. Obligată să se antreneze în zori sau seara târziu, după orele de curs, în săli mici, întunecate, uneori lipsite de căldură sau de aer condiţionat, nevoită să-şi plătească deplasările şi cantonamentele, ea a strâns din dinţi şi a continuat să se pregătească.
Recompensele nu au întârziat să apară, bucureşteanca obţinând medalii la CE (argint) şi CM (bronz) de junioare, fiind de fiecare dată declarată cea mai valoroasă jucătoare a turneelor finale.
@N_P