Poveştile Fraţilor Grimm şi basmele româneşti culese de Petre Ispirescu se numără printre volumele cu care editurile îi ispitesc, anul acesta, pe cei mici. Tirajele cărţilor 3D aproape s-au epuizat Sursa: EVZ
Cu 20 de ani în urmă, Salman Rushdie publica, pentru fiul său cel mare, Zafar, romanul "Harun şi Marea de Poveşti". Mai târziu avea să înfrunte reproşurile fiului mai mic, Milan, îmbufnat că pentru el nu scrisese vreodată o istorioară. Cu teama că cei 50 de ani cu care este mai în vârstă decât Milan, care are acum 13 ani, ar putea fi, cândva, prea mulţi, scriitorul şi-a dorit să spună, suficient de blând cât să nu doară, istoria unui posibil sfârşit.
În 1990, "Harun şi Marea de Poveşti" urmărea istoria micului Harun Khalifa şi a familiei sale, în special a tatălui său, renumitul povestitor Rasid Khalifa.
Ca o poveste din "O mie şi una de nopţi" adusă în contemporaneitate, romanul amesteca, asemenea unui puzzle, desene animate şi citate hazlii, scene din "Războiul Stelelor" şi inscripţii de pe panourile care mărginesc autostrăzile Kashmirului. Continuarea acestei poveşti a apărut abia anul acesta, romanul "Luka şi Focul Vieţii", scris pentru Milan.
Povestea îl urmăreşte pe micul Luka într-o călătorie în Lumea Magică, de unde trebuie să fure Focul Vieţii, singurul care l-ar putea readuce la viaţă pe tatăl său, povestitorul Rasid Khalifa, care căzuse pradă unui blestem ce l-a adâncit întrun somn malefic. Luka porneşte la drum cu un câine şi un urs de circ, o misterioasă şi adesea înspăimântătoare dublură a tatălui său, Tatanonimul, dar se întovărăşeşte şi cu alte făpturi magice care-i ies în cale, de la fermecătoarea Insultana de Zel, până la titanul Prometeu, un alt Hoţ al Focului.
"Milan îmi spunea mereu că nu sunt bătrân, că o să mai trăiesc mult de acum încolo. Am cu 50 de ani mai mult ca el. Tema morta