În urma accidentului petrecut la Hârşova, scufundarea barjei încărcată cu fosfaţi, care ameninţă calitatea apei fluviului Dunărea şi implicit sănătatea populaţiei care se alimentează cu apă din Dunăre, aici fiind incluşi şi brăilenii, organizaţiile pentru protecţia mediului iau atitudine şi cer autorităţilor să informeze clar populaţia cu privire la situaţia reală a apei fluviului.
Pericol pe Dunăre: Unda de poluare cu fosfaţi, la Brăila. Peste 100.000 de oameni beau apă din fluviu!
Unda de poluare cu fosfat de la Hârşova, în şedinţă de urgenţă la Brăila!
Brăila: Rezultatele analizei apei din fluviu, abia peste câteva ore sau mâine!
Puteţi citi mai jos scrisoarea preşedintelui Asociaţiei Green, Dan Păun în care atrage atenţia oficialităţilor dar şi populaţiei asupra pericolului ce planează asupra apei după accidentul de ieri.
"Iată, că în decurs de doar câteva luni, fluviul ce dă viaţă Bărăganului,
şi alimentează Delta Dunării, este supus încă unui abuz din partea omului. Uimitor este însă, că şi de data aceasta, inconstienţa omului, merge dincolo de limitele înţelegerii.
Iată că un alt cataclism loveşte năpraznic flora şi fauna fluviului, iar autorităţile cu o seninatate şi inconstienţă vecină cu crima, afirmă că nu
pot lua măsuri de protecţie a populaţiei. Noi, ecologistii ne întrebăm atunci: de ce se permit astfel de transporturi periculoase dacă se ştie că în cazul unei catastrofe nu se poate interveni?
Reamintim populaţiei pe această cale că pe Dunăre se transportă inclusiv materiale radioactive!!
Oare ce se va întâmpla cu fluviul, şi cu milioanele de oameni ce se alimentează cu apă din el, în cazul unui accident similar, în urma căruia
să ajungă pe fundul apei materiale radioactive?
În cazul poluării din Ungaria, autorităţile au pus „batista pe ţambal", ignorând semnalele de alarmă trase de noi.