Proaspăt instalat la conducerea Ateneului Tătăraşi, istoricul Liviu Brătescu vrea să reintroducă instituţia în comunitate. Dezbateri pe teme de actualitate, piese de teatru în premieră, investiţii şi o mentalitate nouă. Cu aceste idei a ajuns săptămâna aceasta la serviciu noul director al Ateneului.
Cu toate că a semnat contractul de interimat la şefia teatrului doar pentru o perioadă de şase luni, Liviu Brătescu vrea ca mandatul său să nu treacă neobservat. „Voi fi mulţumit dacă la finalul mandatului voi fi făcut ceva bun. Mă voi manifesta cu toată capacitatea mea indiferent de cât timp voi fi la conducerea Ateneului", a declarat directorul Liviu Brătescu.
Acesta susţine că decizia primarului de a-l instala la conducerea Ateneului vine ca urmare a dorinţei acestuia de a dinamiza activitatea instituţiei.
Conferinţe lunare pe teme de actualitate
„Din poziţia de cercetător pe care am ocupat-o până acum am avut ocazia să fac câte ceva. Dar cât timp pot sta în corul intelectualilor critici? Înainte de numirea mea nu am avut în prealabil nicio discuţie de natură politică. Pur şi simplu am fost întrebat dacă sunt de acord şi am acceptat. Vreau să creez ieşenilor un motiv să vină la Ateneu", spune Liviu Brătescu.
Astfel, acesta şi-a început deja în forţă activitatea. Vinerea aceasta a organizat prima conferinţă din seria de astfel de manifestări ce vor avea loc la Ateneu. Liviu Antonesei este primul care a trebuit să facă faţă întrebărilor adresate de ieşeni pe tema Revoluţiei din 1989. În ianuarie Adrian Cioroianu va veni la Ateneu pentru a conferenţia în faţa ieşenilor. De asemenea, deja noul director are o promisiune din partea Ambasadorului Germaniei cu privire la o conferinţă la teatru.
„S-a construit prost"
O altă problemă pe care directorul Brătescu şi-a propus să o rezolve este cea a construcţiei propriu-zise. „Cu clă