Programul este destinat IMM-urilor şi ONG-urilor şi are un plafon maxim de 100.000 de lei pe proiect, rata de cofinanţare fiind de 90-95%
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a dat startul luni depunerii de proiecte privind sprijinirea accesului la internet şi la serviciile conexe. Programul este adresat IMM-urilor şi ONG-urilor, fondurile disponibile pentru această sesiune de depunere de dosare fiind de aproape 64 de milioane de lei.
Suma minimă care poate fi obţinută este de 10.000 de lei iar cea maximă de 100.000 de lei, rata de cofinanţare fiind de 90% în cazul IMM-urilor şi de 95% în cazul ONG-urilor. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.fonduri.mcsi.ro. Printre condiţiile de obţinere a rambursărilor de la UE şi de la statul român se numără şi obligativitatea de a menţine proprietatea bunurilor achiziţionate şi natura activităţii proiectelor depuse pe o perioadă de cel puţin 36 de luni în cazul unui IMM şi de 60 de luni în cazul unui ONG. Cofinanţarea, de 90%, se aplică doar cheltuielilor eligibile. În această categorie intră, printre altele, cheltuielile legate de conectarea la internet broadband sau upgradarea celui existent, abonamentul la un astfel de serviciu pentru cel mult 12 luni, dar şi cheltuieli pentru achiziţionarea de echipamente electronice, cum ar fi calculatoare (cel mult câte unul pentru fiecare angajat declarat), servere şi imprimante.
Calculator de cel mult 2.500 de lei, plătit din banii UE
Există însă limite maxime de cheltuieli şi minime de performanţă. Astfel, în ghidul solicitantului se precizează că pentru a fi cheltuială eligibilă, care este rambursată de UE, achiziţionarea unui calculator nu trebuie să depăşească suma de 2.500 de lei, plafon care urcă la 7.750 de lei în cazul cumpărării unui server. În cazul unui web-cam plafonul este de 106 lei.
În ceea ce prive