Decizia americanilor de la GE Money de a vinde participaţia minoritară pe care o mai deţineau la cele trei instituţii financiare nebancare achiziţionate integral în 2006, cât şi din cadrul GE Garanti Bank, marchează retragerea de pe piaţa locală, după cinci ani în care au investit circa 200 de milioane de euro.
Valoarea tranzacţiei prin care americanii şi-au cedat participaţiile către turcii de la Garanti Bank nu a fost făcută publică.
Atraşi de potenţialul unei pieţe care înregistra chiar şi dublări de la un an la altul, americanii au plătit în 2006 circa 140 de milioane de dolari pe cele companii financiare nebancare - Motoractive, Estima Finance (Ralfi) şi Domenia - iar în 2007 au început un proces de rebranding al businessului din România, sub umbrela GE Money. Procesul a presupus investiţii de câteva milioane de dolari.
La momentul preluării, Motoractive era cea mai mare companie independentă de leasing, iar Fondul Româno-American de Investiţii mai încercase să o vândă. Alături de GE Money au intrat în cursă 12 investitori, în finală rămânând patru.
Fondul Româno-American de Investiţii şi-a scos de şapte ori banii investiţi în afacere, preciza la acel moment Horia Manda, chief investment officer al fondului.
Tot în 2007, GE anunţa investiţii de 12 milioane de euro pentru dublarea reţelei teritoriale la 50 de unităţi, vizând o creştere cu 40% a afacerilor. Iniţial au fost aduşi americani la conducerea celor trei companii, în perioada de boom a creditării, după care americanii au plecat şi au fost promovaţi români. GE a deschis filiale Domenia Credit şi GE Money în mai multe zone din Capitală, imediat după rebranding, multe dintre acestea fiind închise în prezent.
Tot în 2007 presa turcă scria despre fuziunea subsidiarei locale a Garanti cu cele trei IFN-uri.
Americanii au avut altă strategie pentru pieţele mai dezvoltate di