Aproximativ 50 de persoane au participat, marţi, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate pentru comemorarea victimelor Revoluţiei din 1989, în cadrul cărora au avut loc un marş, depuneri de coroane de flori şi slujbe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Câteva zeci de persoane s-au adunat, la ora 10.00, la Podul Astoria, unde s-a tras pentru prima dată în 1989, au depus coroane de flori şi au asistat la o slujbă de pomenire.
Cu drapele, cu pancarte pe care scria: "Eroii nu mor niciodată", oamenii s-au îndreptat apoi în marş spre Piaţa Unirii, unde, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, au depus coroane de flori, au colindat, au cântat "Deşteaptă-te române!" şi au asistat la o slujbă de pomenire.
Preşedintele Asociaţiei pentru Aflarea Adevărului Revoluţiei, Aurel Coltor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că aceste manifestări sunt organizate pentru a nu-i uita pe cei care au murit pentru libertate.
"Vremea este exact ca în decembrie 1989, am venit să îi comemorăm pe cei care nu mai sunt printre noi, nu ştiu dacă eroii au murit degeaba, am obţinut drepturi precum libertatea de exprimare, de liberă circulaţie, dar cei care au murit în '89 au murit cu gândul că va fi mai bine pentru popor. Economic suntem la pământ pentru că foştii securişti au pus mâna pe economie. A intervenit şi incompetenţa politică şi ţara merge tot mai rău. Curtea Constituţională şi CNSAS sunt formate tot politic, atunci cum să mai putem vâna noi securişti, ce viitor mai este aşa?. Nomenclatura şi securitatea o duc bine, suntem în criză morală şi materială, dar cât trăim noi nu îi uităm pe eroi şi vom veni să îi comemorăm în fiecare an", a spus Coltor.
Coltor a precizat că asociaţiile de revoluţionari vor face demersuri la Primăria Cluj-Napoca pentru a schimba numele Pieţei Unirii în Piaţa Libertăţii, deoarece aici au murit cei mai mulţi clujeni pentru libertate. @N_