Nu este de conceput o sarbatoare, o intalnire prieteneasca sau de afaceri, ori o ceremonie de familie fara o bautura, un pahar de vin care binedispune si alunga stresul, dezleaga limbile si relaxeaza.
Distanta de la uz la abuz este extrem de mica, dar. baut cu masura, acoolul nu face rau. Chiar si medicul le recomanda persoanelor sanatoase un consum rezonabil de alcool.
Cum de pe masa de sarbatori, bauturile alcoolice si cele racoritoare nu vor lipsi, regula care trebuie respectata e ca acestea sa fie consumate in cantitati mici si sa nu fie amestecate.
Vinul
Despre vin exista informatii inca de dinainte de anul 3000 i.H.. Papirusurile si monumentele vechilor egipteni spun despre vin ca este o bautura de petrecere, pentru cinstirea oaspetilor si indeplinirea anumitor ritualuri religioase.
Vinul rosu are proprietatea de a apara organismul de afectiuni cronice. Antioxidantii pe care ii contine vinul rosu ajuta organismul sa distruga radicalii liberi care nu sunt altceva decat substante toxice care ataca sanatatea celulelor. Ajunsi in sange, antioxidantii apara celulele, prevenind, in acest fel, afectiunile cronice, cardiace si cancerul.
Vinul alb, spre deosebire de cel rosu, este mai sarac in antioxidanti si are doar jumatate din potasiul si sodiul continut de aceeasi cantitate de vin rosu. Despre vinul alb se spune ca are capacitatea de a diminua durerile si antioxidantii pe care-i contine ajuta la reducerea inflamatiilor si artrozelor reumatismale.
Berea
In Evul Mediu, berea se fabrica in manastiri pentru consumul populatiei de pe teritoriul acestora. Blonda sau bruna, si berea trebuie consumata cu prudenta chiar daca are o cantitate de alcool mai mica decat vinul. Si abuzul de bere poate cauza probleme mari.
Un consum moderat de bere scade riscul de deces din ca