Mierea este bogată în vitamine, minerale, aminoacizi şi bioflavonoide, nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Specialiştii în nutriţie susţin că alimentul poate fi folosit pentru tratarea simptomelor imunităţii scăzute, cum ar fi oboseala, infecţiile repetate, alergiile şi virozele respiratorii, informează Mediafax.
Specialiştii precizează că, pentru o mai bună rezistenţă a organismului, este importantă menţinerea unui nivel optim de zahăr în sânge. Astfel, persoanele cu cele mai mari rezerve de glicogen fac faţă mai bine testelor de rezistenţă şi curselor contra cronometru şi se simt mai puţin obosite. O linguriţă de miere are 22 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de zahăr conţine 15. Dar mierea este mult mai sănătoasă, deoarece conţine părţi egale de glucoză şi fructoză. În acelaşi timp, mierea este un bun diuretic şi ajută la eliminarea excesului de apă din ţesuturi şi încheieturi. Nutriţioniştii completează că alimentul poate ajuta la reducerea inflamaţiilor în toate zonele corpului. De asemenea, mierea este bună pentru tratarea inflamaţiilor, a parodontozei, a ulceraţiilor de pe picioare, a psoriazisului, a eczemelor şi combate durerile la nivelul articulaţiilor.
Mierea este bogată în vitamine, minerale, aminoacizi şi bioflavonoide, nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Specialiştii în nutriţie susţin că alimentul poate fi folosit pentru tratarea simptomelor imunităţii scăzute, cum ar fi oboseala, infecţiile repetate, alergiile şi virozele respiratorii, informează Mediafax.
Specialiştii precizează că, pentru o mai bună rezistenţă a organismului, este importantă menţinerea unui nivel optim de zahăr în sânge. Astfel, persoanele cu cele mai mari rezerve de glicogen fac faţă mai bine testelor de rezistenţă şi curselor contra cronometru şi se simt mai puţin obosite. O lin