Preşedintele Medvedev a semnat câteva acorduri importante cu gazda sa, premierul Manmohan Singh. În prezent schimburile bilaterale dintre India şi Rusia se ridică la 10 miliarde de dolari iar până în 2015 cele două părţi vor să dubleze acest volum. Se aşteaptă ca preşedintele rus să plece din India cu acorduri în valoare de 30 de miliarde de dolari.
Preşedintele rus Dimitri Medvedev efectuează o vizită de două zile în India. Vizită pusă în special sub semnul cooperării economice dar şi al unor strategii regionale. De altfel, în ultimele două luni, într-adevăr, s-au multiplicat vizitele în India. Premierul chinez Wen Jiabao, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, preşedintele american Barack Obama figurează pe această listă.
Fiecare vizită a fost urmată de semnarea unor importante documente, protocoale şi acorduri, uneori evaluate la miliarde de dolari. India este rivalul tradiţional al Chinei pe continentul asiatic şi nu trebuie să ne mire numeroasele manevre de repoziţionare strategică de fiecare dată când interesele marilor puteri se modifică.
În prezent, cum tot mai multă lume este iritată de o anumită aroganţă manifestată de China, devenită a doua putere economică mondială, "parteneriatele privilegiate" cu India au tendinţa de a prolifera.
În ce-i priveşte pe ruşi, ei sunt partenerii istorici ai indienilor, încă din 1950, în domeniul industriei militare. Numai că, în ultimul timp, Rusia resimte concurenţa europeană şi americană la acest capitol, iar indienii au devenit mai exigenţi în privinţa calităţii materialului militar, se uită cu mai mare atenţie la preţuri şi încearcă să-şi diversifice sursele de aprovizionare. Până în anul 2016, India a prevăzut un buget de 112 miliarde de euro pentru apărare, de unde şi interesul multor ţări de a deveni furnizorii acestei ţări.
Rusia încearcă în orice caz să fructifice avantajul pe care