Aproape 30 de persoane au rămas fără case în urma unei explozii produse din cauza acumulărilor de gaze în blocul de locuinţe. Deflagraţia petrecută ieri în oraşul Bacău se poate repeta oricând din cauza reţelelor de gaz învechite şi a lipsei sistemelor de detectare a pericolului.
Peste 100 de oameni din Bacău au fost afectaţi de o explozie care a avut loc ieri-dimineaţă în centrul oraşului. Cei 28 de locatari dintr-o scară de bloc cu 16 apartamente au fost evacuaţi după deflagraţia produsă din cauza unei acumulări de gaze. Mai citeşte şi: Băcău: Un bloc de locuinţe a sărit în aer. Doi răniţi grav (UPDATE VIDEO)
Specialiştii, oficialii E.ON Gaz şi edilii locali dau declaraţii superficiale despre deflagraţia în care doi locatari au fost grav răniţi. Responsabilii spun că vor da explicaţii şi vor stabili cine se face vinovat abia la finalul anchetelor paralele întreprinse de Procuratură, furnizorul de gaze naturale şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Cei care locuiesc în blocul distrus sunt însă revoltaţi. Ei spun că de două zile simt mirosul gazelor şi că au făcut reclamaţii la E.ON Gaz, însă nimeni nu i-a luat în seamă. „Toţi vecinii mi-au zis că miroase a gaz şi că au reclamat acest lucru. Însă până n-a pocnit blocul, nimeni nu a venit aici", susţine Albert Zaharia (63 de ani), locuitor din cartier.
Explozie la Timişoara: Doi tineri au fost arşi şi o casă a fost distrusă. Un cartier nu are gaz, iar un bulevard este blocat
În replică, conducerea E.ON Gaz afirmă că din zona blocului au primit, într-adevăr, două apeluri, dar că se reclamau probleme legate de neplata unor facturi. „Vom lua fir cu fir toate sesizările de la începutul anului şi până în prezent să vedem dacă cineva a reclamat scurgeri de gaze pe strada Martir Horia (n.r. - acolo unde a avut loc explozia)", a replicat Radu Petrea, director general adjunct al E.ON Gaz România.