Consiliul Local Timişoara s-a întâlnit aseară în şedinţă, unde s-au dezbătut probleme importante pentru oraş. Aleşii au aprobat transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţie Locală, dar au înfiinţat şi posturi noi de directori. Potrivit declaraţiilor de avere, veniturile unui astfel de director nu sunt deloc mici.
De la întâi ianuarie, Poliţia Comunitară Timişoara se transformă în Poliţia Locală. Odată cu această proiect s-a propus şi organigrama noii structuri. Şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru a propus o organigramă cu 322 de oameni, dintre care trei directori, unul executiv şi doi adjuncţi (până acum era un director executiv şi un adjunct). Peste capul lui Spătaru, consilierii au propus înfiinţarea unui nou post de director adjunct. „Structura este gândită pentru doi adjuncţi. Ar fi absurd ca, fiecare inspectorat judeţean de Poliţie să aibă doi adjuncţi, iar Poliţia Locală să aibă trei”, a spus Doru Spătaru.
Director cu căsuţă goală
Primarul Gheorghe Ciuhandu a susţinut poziţia şefului de la Poliţia Comunitară, dar cu toate acestea consilierii au aprobat înfiinţarea unui post de director adjunct. Întrebat de ce o să se ocupe în aceste condiţii cel de-al treilea director adjunct, Doru Spătaru a spus că „la el va rămâne o căsuţă goală în organigramă”.
Interesul poartă fesul
Tot aseară s-a aprobat şi organigrama Primăriei Timişoara. Consilierii au decis că actualul şef al Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş (foto), care gestionează investiţiile în infrastructură din oraş nu poate să gestioneze singur milioanele de euro şi au înfiinţat, peste capul primarului, un post de director adjunct la Direcţia Tehnică. „Este nevoie de un om abil acolo”, a spus iniţiatorul ideii, consilierul Ovidiu Ciuhandu. La rândul său primarul a spus că nu este nevoie de un nou director în condiţiile în care s-au dat oameni afară. Primarul a spus