Preşedintele Mişcării Arădene, consilierul PNŢCD Claudiu Cristea, a constatat că la Arad, comemorarea Revoluţiei din decembrie 1989 se face de două ori: prima oară o comemorează autorităţile, care depun coroane la monumentul eroilor şi separat, comemorează asociaţiile de revoluţionari, care depun separat şi în alt cadru, neoficial, coroane la aceleaşi monumente. Adică, fiecare cu Revoluţia lui. Revoluţionarii sunt extrem de supăraţi şi spun că au fost total excluşi din programul oficial.
Luptătorii anticomunişti vor avea program propriu
În acest an, la Arad, Revoluţia din Decembrie 1989 este comemorată de două ori. Adică, fiecare îşi comemorează revoluţia lui. Revoluţionarii vor avea un program propriu, iar oficialităţile... unul oficial. Cel mai interesant este faptul că deşi au propriul program, acesta se intersectează la monumentul lui Sandor Toth, când la aceeaşi oră vor depune coroane şi municipalitatea şi UDMR, dar şi asociaţiile de revoluţionari. Sandor Toth este un cetăţean maghiar din Ungaria care a venit cu ajutoare la Arad şi a fost împuşcat în timpul evenimentelor din decembrie 1989.
Claudiu Cristea, preşedintele Asociaţiei Mişcarea Arădeană, a criticat faptul că Prefectura nu a inclus în calendarul manifestărilor aniversar comemorative dedicate Revoluţiei din 1989 şi data de 21 decembrie, care semnifică izbucnirea revoluţiei arădene. Cristea spune că autorităţile judeţene nu fac nimic pentru stabilirea adevărului, adică a faptului că Aradul a fost al doilea oraş al Revoluţiei române după Timişoara. „Nu vom rămâne indiferenţi la aceste intenţii meschine de a rupe legăturile oraşului cu rolul său în istorie şi cu valorile pe care le preţuieşte", a declarat Claudiu Cristea.
Organizatorii spun că nu este vorba despre nici o sfidare. S-a decis organizarea oficială doar în data de 22 decembrie, deoarece aşa este comemorată Revoluţia la