În cariera de jucător a evoluat doar în Divizia B, marcând peste 150 de goluri pentru Gaz Metan, Unirea Alba Iulia şi Chimica Târnăveni. La începutul anilor ’90, a absolvit Facultatea de Matematică, dar fotbalul a ocupat mereu primul loc în viaţa profesorului, ajuns acum la 45 de ani. Printre pasiunile sale se mai numără istoria, literatura universală, poezia, muzica şi călătoriile.
CITEŞTE ŞI:
Pustai: Eric şi Alex Muntean pot pleca dacă este în interesul clubului
Eric de la Gaz Metan, desemnat cel mai bun stranier al anului în România
„Adevărul": Ai avut oferte de la echipe mai mari în vară, ce te-a făcut să rămâi la Mediaş?
Cristi Pustai: Gaz Metan este un club aparte pentru mine şi, până la urmă, s-a dovedit că am fost inspirat pentru că am decis să continui. Aici sunt acasă, aici am cunoscut cele mai frumoase momente din carieră ca jucător, dar şi ca antrenor. Nu am dus lipsă de oferte, dar înţelegerea pe care am avut-o cu şefii clubului a fost aceea că prima opţiune va fi Mediaşul. Eu, dacă bat palma cu cineva, mă ţin de promisiune.
De ce ai renunţat la fotbal pentru a te dedica meseriei de profesor de matematică?
A trecut ceva timp, dar nu pot să uit decizia luată atunci. Eram antrenor-jucător la Chimica Târnăveni şi am întâlnit FC Bihor în ultima etapă. Arbitrul a fluierat doar într-o direcţie şi am pierdut cu 1-0. Noi am retrogradat, ei au rămas, dar, cel mai mult, a avut de pierdut oraşul din Târnăveni şi fotbalul românesc. Oamenii ăia îşi făcuseră o pasiune pentru meciurile echipei. „Scârbit de crimele burgheze", cum spunea Bacovia, am ieşit din mizeria fotbalului românesc pentru trei ani. Pot oricând s-o iau de la capăt şi să mă întorc la catedră.
După ce ai devenit profesor, ce a urmat în viaţa ta?
După trei ani în care am predat la un liceu din Mediaş, m-am întors