Situaţia de la Ocna Mureş s-a stabilizat. Craterul nu a mai evoluat de miercuri, de la ora 18.00. Oamenii evacuaţi au fost cazaţi în blocul ANL. Astăzi se aşteaptă o echipă de specialişti geologi de la Universitatea din Bucureşti care să evalueze fenomenul şi să ofere soluţii.
Citiţi şi: Ocna Mureş, oraşul care se scufundă. Suprafaţa afectată are 10.500 metri pătraţi
Harta oraşului Ocna Mureş după dezastru. A apărut un lac uriaş în crater
Disperare printre evacuaţii din Ocna Mureş: „În loc de cadoul de Crăciun, avem un dezastru“
UPDATE Miercuri ora 10.00: Surparea de pământ nu a mai evoluat pe parcursul nopţii. Acum se lucrează la repararea conductei de gaz metan pentru a relua furnizarea către cei 2.000 de consumatori care au stat noaptea în frig. Persoanele evacuate au fost cazate în blocul ANL, administrat de Primărie. Astăzi va ajunge la Ocna Mureş o echipă de specialişti geologi de la Universitatea din Bucureşti care urmează să ofere soluţii pentru dezastrul din oraş. Tot astăzi, la ora 12.00, ajunge la Ocna Mureş, de la Ocnele Mari, o maşină de perforare şi analiză a solului, singura pe care o deţine Societatea Naţională a Sării.
UPDATE ora 22.30: Situaţia în oraş este relativ liniştită. Evoluţia fenomenului de scufundare a centrului oraşului s-a stabilizat. Cu toate acestea, toţi locatarii blocurilor din zonă sunt în stradă şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Autorităţile au instalat martori (bucăţi de sticlă) în crăpăturile apărute în asfaltul străzii, care sunt verificaţi periodic. Dacă bucăţile de sticlă vor fi înghiţite de pământ se va decide evacuarea întregii zone.
UPDATE ora 19.25: O parte din locuitorii blocurilor din apropierea craterului au început să îşi evacueze bunurile din apartamente, chiar dacă autorităţile nu au dat un ordin în acest sens.
Sunt evacuate blocurile 35, 36, 37 si blocul de dea