Aceste evenimente reprezintă o formulă eficientă şi ieftină de promovare a companiilor care fac recrutări
Dar fiţi atenţi! Dacă vă duceţi la un târg de joburi puteţi să găsiţi doar 10% din numărul de posturi anunţate de către organizatori
Mulţi români îşi caută un loc de muncă, aşadar aceştia aplică CV-urile pe site-urile de recrutare, îşi trimit CV-urile către diverse companii la întâmplare sau participă la târgurile de joburi care se ivesc pe parcursul anului. Târgurile de acest gen sunt puţine şi de cele mai multe ori le întâlnim în Bucureşti. Aceste evenimente reprezintă ocazia perfectă pentru angajatori pentru a se promova cu cheltuieli mici şi în acelaşi timp să adune numeroase CV-uri şi să cunoască candidaţii chiar dacă este vorba de câteva minute. "Târgurile de joburi sunt, pentru mulţi angajatori, o formulă eficientă şi ieftină de promovare a imaginii", a declarat, pentru Curierul Naţional, Viorica Ana Chişu, expert proiect CALISIS, care în trecut s-a ocupat şi de organizarea anumitor târguri de joburi.
Ce impact au târgurile de joburi asupra angajărilor?
Nu există un sistem de urmărire a angajărilor nici măcar în cazul târgurilor de joburi organizate de ANOFM, aşa că nu se poate vorbi decât punctual despre impact. "Din discuţiile purtate cu angajatorii, pot să vă spun că au impact mai mare târgurile de joburi organizate de universităţi (ex. Politehnica), pentru că acolo angajatorii vin pentru anumite categorii de absolvenţi şi pot alege mai mulţi candidaţi", a afirmat Viorica Ana Chişu. Aceasta a mai spus că, în general, angajatorii care vin la târgurile de joburi îşi fac o bază de date (o actualizează) şi, în funcţie de nevoi, cheamă la interviuri candidaţii.
Organizatorii anunţă un număr mai mare de locuri vacante decât cel existent
Potrivit Vioricăi Ana Chişu, organizatorii de târguri declară, la fie