Mai multe familii care locuiau până în urmă cu o săptămână pe strada Coastei au ajuns în stradă, în prag de Crăciun. Cei care nu au primit o locuinţă modulară îşi pot reconstrui adăposturile improvizate, la Pata Rât. Până atunci zeci de familii vor face sărbătorile în stradă.
Francisc Czanka are 34 de ani, cinci copii de crescut şi o soţie cu handicap, căzută la pat, însărcinată cu cel de-al şaselea copil. Familia se descurcă din ajutorul social şi alocaţiile celor mici. „Pe copii îi duc la şcoală, pentru că vreau să le fac un viitor. După reduceri, am ajuns să primim doar trei porţii de mâncare de la Cantina socială, din care mâncăm şapte oameni", arată capul familiei care lucrează ca om de serviciu la Primărie.
„Ne-au aruncat în stradă ca pe nişte câini!"
Familia Czanka a locuit, până în urmă cu o săptămână, pe strada Coastei numărul 18. „Într-o cameră şi într-o bucătărie, ne-am dus traiul ani la rând 22 de suflete. Suntem opt fraţi şi toţi aveam contracte pentru locuinţă socială, avem şi buletine pe strada Coastei. Era vorba că pe noi, cei cu contracte de închiriere, nu ne evacuează. Dar ne-au aruncat în stradă ca pe nişte câini", se plânge bărbatul. Din cei opt fraţi, doar doi au primit locuinţă modulară în Pata Rât. „Acolo nu e decât o cămăruţă, unde să încăpem cu toţii?", se revoltă Francisc Czanka. „Eu, cu soţia şi cei cinci copii, dar şi o soră de-a mea cu copiii, am venit pe capul fratelui meu. Din ce să-mi improvizez o locuinţă?", adaugă Czanka.
Lacrimi sub bradul de Crăciun
„Normal că i-am primit la mine, doar sunt fraţii mei. Dar nici aici nu sunt condiţii. Într-o cameră, ne înghesuim 20 de persoane, dormim pe jos. Nu avem apă, mergem la toaleta din curtea vecinului. Vai de capul nostru. Vom împodobi totuşi un brad de Crăciun, pentru că cei mici mai cred în Moş. Lacrimi vom avea sub brad anul ăsta", măr