Totuşi, probabilitatea ca proprietarii să îşi păstreze locuinţele, din cauza greşelilor băncilor, este mică, însă executarea poate fi întârziată
Dacă în trecut banca avea mereu dreptate, acum judecătorii sunt mai deschişi să asculte şi părerile proprietarilor
Steven şi Tamara Gewecke sunt în urmă cu trei ani cu plata ipotecii, dar au reuşit să nu fie executaţi silit. Aceştia au luat un credit ipotecar în 2006 pentru a începe o afacere, însă firma lor a dat faliment, acumulând un munte de datorii. În 2009, familia Gewecke a intentat un proces pentru a bloca executarea silită, iar întrebarea de bază a lor a fost cine deţine ipoteca locuinţei lor. Ei au susţinut că nu există un act corect care să justifice transferul locuinţei către un mandatar pentru a fi executat silit. Plângerea lor, de asemenea, susţine că împuternicirea de executare silită nu a ajuns la cel care trebuia să îi execute silit, US Bank, decât după 18 luni. Prin urmare, în cazul în care US Bank nu poate dovedi că deţine proprietatea casei, executarea silită nu poate avea loc.
În acest context, din ce în ce mai mulţi oameni care au făcut credite cu ipotecă pe casă şi care nu au mai putut să îşi plătească creditele reuşesc să nu fie executaţi silit, întrucât în perioada de boom imobiliar s-au folosit practici de calitate inferioară, în ceea ce priveşte transferul la foc rapid al împrumuturilor neperformante, lăsând întrebări deschise cu privire la cine deţine acea ipotecă.
Executarea silită este întârziată
Cu toate că posibilitatea ca proprietarii de case să îşi păstreze locuinţele dacă nu şi-au plătit ratele la credite este mică, executarea silită este întârziată, oferindu-le timp pentru modificarea împrumuturilor, conform experţilor juridici.
Argumentele acestora sunt susţinute şi de faptul că în această toamnă a fost făcut public faptul că instit