Sărbătorile de iarnă care se apropie i-au pus în alertă pe angajaţii Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş. Cinci echipe au început să ia la puricat pieţele din oraş până după sărbători, pentru a verifica modul de depozitare şi comercializare a cărnii, în special.
Mare vâlvă, în această dimineaţă, în pieţele Piteştiului. Cinci echipe de medici din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au pornit să facă razii în principalele zone agro-alimentare din oraş.
În jurul orei 10.00, şi Piaţa Ceair a fost luată la puricat de doi inspectori care au verificat starea alimentelor, au examinat documentele de însoţire a mărfii şi modul de depozitare şi comercializare a produselor din carne, în special.
Şoriciul, carnea macră, costiţele, şunca, toba, cârnaţii, toate produsele care se vând ca pâinea caldă în această perioadă au trecut prin mâinile inspectorilor, care le-au întors pe toate părţile.
“E normal să intensificăm aceste controale în perioada de dinaintea sărbătorilor când oamenii vin să-şi cumpere produse din carne, pentru a elimina eventualele nereguli care ar pune în pericol sănătatea piteştenilor. În fiecare zi mergem la verificări, dovadă că astăzi nu am depistat în această piaţă nicio neregulă”, ne-a spus Corneliu Popescu, inspector sanitar-veterinar.
Restaurantele şi pensiunile, în vizor
Zecile de comercianţi din piaţă au dârdâit la vederea Sanepidului, dar s-au conformat repede şi i-au lăsat pe medici să-şi facă treaba.
“E normal să fie şi controale, că nu suntem aşa de capul nostru. E bine să ştie şi clienţii cine e în regulă şi cine nu”, ne-a spus un vânzător de la Radic Star.
“Am verificat dacă marfa are actele necesare, dacă produsele sunt în regulă, din punct de vedere igienico-sanitar şi dacă se respectă măsurile minime de igienă, cum a