Cârnaţi afumaţi, pastramă de berbecuţ, purcel de lapte umplut şi prăjituri de casă. Toate pot fi achiziţionate din Târgul naţional de produse tradiţionale, ţinut la Academia de Ştiinţe Agricole. Sursa: VLAD STĂNESCU
Vin de Dealu Mare, de Urlaţi şi de la Casa Domnească, ţuică, siropuri şi sucuri naturale de cătină, muguri de brad, vişine, afine şi mere, cârnaţi din carne de porc, de vită şi de oaie şi şuncă afumată, purcel de lapte umplut şi pastramă de berbecuţ.
Toate pot umple mesele de Crăciun ale românilor pofticioşi, care vor trece, în aceste zile, pe la standurile gospodarilor, reuniţi la Târgul naţional de produse ecologice tradiţionale. Se ţine în curtea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Capitală.
SONDAJAveți încredere în calitatea produselor tradiționale românești oferite spre vânzare în târguri și piețe?Da Nu Nu știu/ Nu răspund Rezultate
"Avem brânzeturi, curcan copt în jar, porc de lapte în afumătoare, umplut cu carne şi mere, pastramă de berbecuţ, de porc şi de curcan. Preţurile pornesc de la 20 de lei pe kilogram, în cazul brânzeturilor, cârnaţii se vând cu 30 de lei kilogramul, în timp ce 100 de grame de porc de lapte costă 5 lei", a explicat unul dintre producătorii gălăţeni, aflaţi la standul produselor "Bun".
La un stand alăturat îşi aşteaptă clienţii un alt producător care reprezintă localitatea braşoveană Şirea. Oferta lui: caşcaval afumat din lapte de vacă, ambalat în coajă de brad, telemea şi specialitatea casei - telemea cu chimen.
"Piesa de rezistenţă", prăjiturile de casă
De departe însă, "piesa de rezistenţă" a târgului sunt prăjiturile de casă - cu care "gospodinele" de la oraş - prea ocupate cu joburile pentru a mai apuca să şi gătească pentru masa de Crăciun - se pot lăuda în faţa familiilor şi a prietenilor veniţi să le colinde.
Producătorii argeş