Documentele de listare au scos la suprafaţă veniturile record încasate de conducerile Fondului Proprietatea, care, deşi au fost numite de Guvern, au susţinut doar la nivel declarativ măsurile de austeritate ale premierului Emil Boc. Calculele ZF arată că în acest an veniturile medii brute încasate lunar de Ionuţ Popescu sau Graţiela Iordache de la Fond au fost de peste 6.000 euro.
În ultimii doi ani, Fondul Proprietatea a cheltuit peste 10,7 milioane de lei (2,52 milioane de euro) în valoare brută cu salariile, remuneraţiile şi beneficiile pentru 22 de persoane în mare parte numite pe criterii politice la conducere, printre care se numără şi Ionuţ Popescu, Graţiela Iordache, Gheorghe Pogea, Cristian Buşu, Mircea Ursache, arată calculele ZF pe baza informaţiilor din prospectul de listare.
Fondul Proprietatea, controlat de statul român, a fost condus de apropiaţi sau susţinători ai partidului sau ai coaliţiei aflată la guvernare, de la înfiinţare în 2005 şi până în toamna acestui an, când administrarea a fost preluată de compania americană Franklin Templeton.
Deşi ultima conducere locală a fondului în frunte cu Ionuţ Popescu a avut un mandat de doar nouă luni, beneficiile încasate de Ionuţ Popescu -fost consilier al premierului Boc, Cristian Buşu - fost consultant la Cabinetul premierului Boc şi Valeria Nistor au fost de peste 246.000 de lei brut, 373.000 de lei brut şi respectiv de 327.563 de lei brut.
Echivalentul beneficiilor medii brute lunar încasate de aceştia de la Fondul Proprietatea este de aproape 10.000 de euro pentru Cristian Buşu, 8.600 de euro pentru Valeria Nistor şi de 6.500 de euro pentru Ionuţ Popescu, potrivit calculelor ZF.
În februarie, Ionuţ Popescu a cerut şi să îi fie redusă remuneraţia de la 13.000 de euro net la cca 1.200 de euro, cât este salariul unui secretar de stat.
El şi-a motivat atunci decizia