Primarul municipiului Târgu-Mureş a ţinut în cursul zilei de ieri să arate târgmureşenilor că tradiţia trebuie păstrată. Acesta a dezbrăcat sacoul şi l-a schimbat cu halatul maestrului patiser. Dorin Florea a pregătit în laboratorul brutăriei Timko de pe strada Budiului doi cozonaci, unul cu nucă şi unul cu mac, sub privirile atente ale presei şi ale directorilor şi angajaţilor brutăriei Timko, împărtăşind reţeta pe care a învăţat-o de la mama sa. Dorin Florea a declarat că cei mai buni cozonaci se fac la Târgu-Mureş. „Aş dori, în primul rând, să le mulţumesc celor de la Timko pentru că ne-au oferit posibilitatea de a face acest lucru pentru că doresc să exemplific ceea ce înseamnă bucuria de a pregăti cozonacii de Crăciun, dar, în acelaşi timp şi ce înseamnă cozonacul în accepţiunea noastră, pentru că la Târgu-Mureş se mănâncă cel mai bun cozonac. Într-adevăr, necesită un timp de preparare de aproximativ trei ore, asta după ce ai totul pregătit”, a spus Florea. Edilul s-a pus repede pe treabă şi în timp ce pregătea masa de lucru cu făină ne-a prezentat reţea sa de cozonaci. „Ingredientele pe care le folosim este făina de cea mai bună calitate, lapte, ouă, zahăr, drojdie. Eu mai adaug apoi vanilie, coajă de lămâie, un pic e rom sau, dacă nu, esenţă de rom. Secretul este să fie frământat aluatul foarte bine şi în etape. Adică nu le amestecăm pe toate o dată. Amestecăm făina, laptele, zahărul, frământăm o dată, după care adăugăm albuşul şi celelalte ingrediente. Se bate bine, bine, se frământă, după care se lasă la dospit vreo două ore, două ore jumătate. Dintr-un kilogram de făină trebuie să iasă doi cozonaci potriviţi ca mărime”, a explicat acesta.
Persoanele care vor ridica mâine ajutorul pentru centrale termice în valoare de 1700 de lei vro primi cadou „Cozonacul Primarului”. Şaizeci şi cinci de astfel de cozonaci vor fi puşi la dispoziţia cetăţen