Desi in judet sunt organizate periodic aproximativ 40 targuri si oboare, doar unul singur a primit, in aceste zile, autorizatia sanitar-veterinara de functionare. Primul dosar acceptat de inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a fost intocmit de primarul din Lespezi, iar in perioada urmatoare se asteapta intrarea in legalitate si pentru targurile din alte localitati. "A fost deja emisa autorizatia pentru targul de animale de la Lespezi si mai este un dosar depus de primarul de la Scanteia. Se afla in faza de pregatire a dosarelor si finisare a amenajarilor si autoritatile din Belcesti, Tibana, Tibanesti si Harlau", a declarat Mircea Susnea, directorul DSVSA Iasi. Pana acum, activitatea derulata in targurile si oboarele din Iasi s-a desfasurat in conditii de semi-legalitate deoarece toate actele normative cu privire la controlul sanitar-veterinar fac referire la spatiile autorizate pentru comercializare.
Pentru a fi autorizat, un obor trebuie, printre altele, sa fie imprejmuit, sa aiba un program de functionare si sa asigure conditii pentru controlul sanitar-veterinar. Totodata, in oboare trebuie asigurat un spatiu pentru izolarea animalelor bolnave si pastrarea celor moarte pana la preluarea de catre o unitate specializata.
Desi in judet sunt organizate periodic aproximativ 40 targuri si oboare, doar unul singur a primit, in aceste zile, autorizatia sanitar-veterinara de functionare. Primul dosar acceptat de inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a fost intocmit de primarul din Lespezi, iar in perioada urmatoare se asteapta intrarea in legalitate si pentru targurile din alte localitati. "A fost deja emisa autorizatia pentru targul de animale de la Lespezi si mai este un dosar depus de primarul de la Scanteia. Se afla in faza de pregatire a dosarelor si finisare