Disperare şi panică. Aceasta era imaginea surprinsă, ieri, pe chipurile oamenilor din Ocna Mureş care locuiesc în apropierea craterului format miercuri, după ce galeriile minei de sare s-au surpat. Majoritatea locuitorilor din cele patru blocuri aflate în pericol şi-au evacuat apartamentele, ieri, chiar dacă autorităţile nu au emis un ordin în acest sens.
Craterul care a adus spaima în Ocna Mureş le-a dat şi ieri de furcă locuitorilor oraşului. Cel mai afectaţi au fost cei 300 de oameni din patru blocuri aflate lângă imensa groapă care a înghiţit, ieri, o parte a unui magazin. Craterul de 2.000 de metri pătraţi se află la numai 30 de metri de primul bloc, îndeajuns să le provoace locatarilor o noapte albă. Spre dimineaţă, cei mai mulţi dintre ei nu au mai rezistat şi au decis să-şi părăsească apartamentele. Zona din faţa celor patru clădiri a fost ocupată de mobilă şi de maşini de transport.
Citiţi şi:
Ocna Mureş, oraşul care se scufundă. Suprafaţa afectată este de 10.500 metri pătraţi
Oamenii încercau să-şi salveze măcar o parte din agoniseala de-o viaţă. Femeile cu lacrimi în ochi priveau neputincioase autorităţile în aşteptarea unei soluţii, a unui răspuns sigur în legătură cu ceea ce urma să se întâmple. Oamenii au apelat pentru a găsi un refugiu peste noapte la prieteni, rude sau cunoştinţe, de frica unui posibil dezastru. „Este truda vieţii mele. Deşi văduvă de 11 ani, am reuşit să-mi aranjez locuinţa. Uitaţi-vă în ce hal arată în prag de Sărbători", a spus, cu lacrimi în ochi, Ildiko Deak, o pensionară, care locuia într-un apartament cu trei camere alături de alţi opt membri ai familiei ei.
Mai încolo, Nicoleta Mureşan (37 de ani) se pregătea să plece la mama. „O să mă ajute mama sa, ce să facem. Avem un oraş distrus. De frică, cine credeţi că mai stă aici? Nu ştim ce să facem, nu ne spune nimeni, nimic. O viaţă am muncit pen