19 persoane au fost evacuate şi mai multe clădiri sunt în pericol de a se prăbuşi după ce tavanul unei galerii de la fosta mină de sare s-a surpat. Craterul rezultat se întinde pe 1.800 de metri pătraţi. Astăzi, situaţia s-a stabilizat, potrivit declaraţiilor primarului Augustin Drăguţiu. Sursa: Ficior EmilSursa: LEVENTE TIMAR
1 /.
Primarul oraşului Augustin Drăguţiu a declarat că marcării amplasaţi de militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba încă de aseară au indicat faptul că alunecarea de teren s-a oprit şi că situaţia a revenit la normal.
“În cursul zilei de azi am dat drumul la utilităţi pentru populaţie şi am permis persoanelor evacuate să revină la locuinţele lor. Specialiştii în probleme miniere au ajuns în oraş şi au început să ancheteze incidentul", a spus primarul Drăguţiu. MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Crater în centrul oraşului Ocna Mureş
În schimb, locuitorii oraşului sunt de altă părere. “Pericol încă există. Şi cu ochiul liber poţi să vezi că drumul s-a lăsat şi mai mult faţă de miercuri noaptea. În plus, am auzit că au apărut fisuri în sala de sport şi în sediul trezoriei", spune un localnic.
Firul evenimentelor
Un crater de 1.800 de metri pătraţi, 19 persoane evacuate şi un magazin distrus. Pe scurt, bilanţul surpării de teren care a afectat ieri oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba.
Primele semne ale prăbuşirii minei au început să apară ieri dimineaţă, în jurul orei 7.00, când reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au fost alertaţi că în centrul oraşului, în zona magazinului Plus, a apărut un crater de mici dimensiuni, dar foarte adânc.
Ulterior au apărut fisuri în fundaţia drumului care traversează zona. După prânz, craterul a ajuns la un diametru de 30 de metri, iar magazinul Plus s-a prăbuşit în interiorul galeriilor.
@N_