Cei care vor sa petreaca seara de Craciun in oras, alaturi de famlie sau de prieteni, dar si sa aiba parte de mancaruri traditionale specifice, pot alege din multitudinea de oferte pentru masa de Sarbatori propuse de restaurante.
Meniurile sunt dupa toate gusturile, dar si dupa toate buzunarele. Cert este ca restaurantele s-au adaptat atat cerintelor culinare ale romanilor, cat si bugetului de criza.
Daca vreti sa stiti unde puteti sa luati masa de Craciun si cat va costa aceasta, iata cateva dintre ofertele propuse de restaurante. De exemplu, restaurantul La Familia, situat pe Strada Constantin Nottara, va ofera patru meniuri specifice Craciunului.
Unul dintre acestea este format din gustarea bunicii (toba, lebar, sorici, jumari, telemea, pastrama de porc, branza de burduf, ceapa rosie, rosii, castraveti, masline), platou haiducesc (ceafa de porc, muschi file, piept pui, mici, carnati la gratar, o mini frigaruie asortata, cartofi prajiti, muraturi asortate) si sarmalute cu mamaliguta si costita.
Ca desert, aveti la alegere, tiramisu de cafea, tiramisu de fructe de padure, parfait de alune sau tort de ciocolata cu visine. Pretul unui astfel de meniu este 65 de lei de persoana.
Un alt meniu, considerat "pentru gurmanzi", oferit de acelasi restaurant, care costa 90 de lei de persoana, presupune un platou boieresc (cu salam uscat, muschi file, ceafa afumata, sunca presata, cascaval, masline, rosie, castraveti, ardei gras), muschi de vita in sos de vin, porto cu mixt de ciuperci si salata de andive cu oua de prepelita. La desert puteti alege dintre aceleasi produse ca si la meniul anterior.
Daca la toate acestea vreti sa mai adaugati si un pachet de bauturi, constand in Coca Cola sau Fanta un litru de persoana, apa plata sau apa minerala un litru de persoana, un litru de vin rosu sau alb, o cafea si