O treime din alimentele şi băuturile alcoolice consumate de români sunt din producţia proprie şi numai două treimi provin din comerţ, cel mai mare autoconsum înregistrându-se la ouă, unde populaţia cumpără mai puţin de jumătate din cantitatea totală. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pentru trimestrul al treilea un român a consumat în medie 13,12 ouă pe lună, din care numai 5,63 de ouă au fost cumpărate, ceea ce înseamnă că în medie 7,5 ouă au provenit din producţia proprie. Pe locul secund ca pondere în autoconsum se situează legumele, respectiv 35,12% din cantitatea medie consumată. Ponderi importante se regăsesc şi în cazul fructelor, cu 33,52%, şi a băuturilor alcoolice. Un român consumă lunar puţin peste 2 litri de băuturi alcoolice, din care 0,7 litri sunt din producţie proprie.
O treime din alimentele şi băuturile alcoolice consumate de români sunt din producţia proprie şi numai două treimi provin din comerţ, cel mai mare autoconsum înregistrându-se la ouă, unde populaţia cumpără mai puţin de jumătate din cantitatea totală. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pentru trimestrul al treilea un român a consumat în medie 13,12 ouă pe lună, din care numai 5,63 de ouă au fost cumpărate, ceea ce înseamnă că în medie 7,5 ouă au provenit din producţia proprie. Pe locul secund ca pondere în autoconsum se situează legumele, respectiv 35,12% din cantitatea medie consumată. Ponderi importante se regăsesc şi în cazul fructelor, cu 33,52%, şi a băuturilor alcoolice. Un român consumă lunar puţin peste 2 litri de băuturi alcoolice, din care 0,7 litri sunt din producţie proprie.