Surparea de teren produsă la Ocna Mureş în urma prăbuşirii unei galerii a fostei mine de sare din oraş s-a stabilizat în cursul nopţii de miercuri spre joi şi nu au mai fost înregistrate noi fisuri sau lărgiri ale faliilor vechi, nefiind necesară în timpul nopţii evacuarea altor localnici din zonă, informează Mediafax.
Şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, colonelul Dorel Sofica, a declarat că fenomenul de la Ocna Mureş s-a stabilizat, însă a precizat că nu poate spune dacă surparea de teren s-a oprit.
Sofica a spus că în timpul nopţii nu au apărut fisuri noi pe direcţia drumului sau spre blocurile din zonă.
"Urmează ca astăzi (n.r. - joi) să ajungă şi specialişti de la Bucureşti care vor face o expertiză pentru a stabili dacă fenomenul s-a oprit. În jurul după-amiezii sperăm să avem concluziile experţilor şi vom decide măsurile ulterioare", a mai spus Sofica.
Potrivit sursei citate, în cursul nopţii de miercuri spre joi au avut loc mici prăbuşiri ale malurilor craterului format în zona supermarketului din oraş, distrus de surparea de teren.
O parte din locatarii blocurilor aflate în apropierea zonei afectate au făcut noapte albă, unii dintre oameni preferând să rămână în stradă alături de forţele de ordine de teamă că surparea de teren s-ar putea extinde, alţi localnici alegând să plece la rude şi să-şi ia cu ei lucrurile de valoare.
În cursul nopţii, nu au mai fost evacuate alte persoane în afară de cele 19 care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele miercuri după-amiază. Dintre aceştia, familia unui preot din oraş a fost mutată în blocul ANL, o femeie imobilizată la pat, care însă nu se locuia în zona afectată, a fost dusă la spital pentru că avea anumite probleme de sănătate, iar restul s-au mutat la rude şi prieteni.
Suprafaţa craterului format la Ocna Mureş în urma surpării unei foste mine d