Masa plina cu mancaruri traditionale Sarbatorilor care stau sa inceapa, tenteaza si atrage ca un magnet. Adesea uitam de cumpatare si, incepem sa mancam lacom, mult, pe nemestecate, ca la un sfarsit de lume, ca si cum in spatele nostru ar sta cineva, gata pregatit, sa ne ia farfuria din fata ori platourile de pe masa.
Excesele alimentare au intotdeauna consecinte neplacute: dureri abdominale, greata si uneori, chiar voma, senzatia de balonare, arsuri stomacale, senzatia de sufocare din preaplinul pe care-l simtim in stomac, o stare de disconfort general care ne-ar putea strica urmatoarele zile de sarbatoare.
Aceste simptome ar putea fi mult mai grave la persoanele care au tinut post si carora le-ar trebui o perioada de tranzitie spre o alimentatie bazata pe mancaruri mai greu digerabile.
E bine sa aveti in casa carbune medicinal. Se gaseste la farmacie ori plafar. Carbunele medicinal este absorbant, dezinfectant si antidiareic.
Un ceai de coada-soricelului v-ar putea scapa de senzatia de balonare, de preaplin. Turnati o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta si lasati sa se infuzeze cinci minute dupa care se strecoara. Ceaiul se bea cald, cu inghitituri mici. La fel se prepara si ceaiul de galbenele in care puteti pune o lingura de bitter suedez.
Atentie: bitter-ul suedez e un medicament naturist!
Ceaiul verde este un remediu excelent impotriva constipatiei. Puneti unul, doua plicuri intr-o cana cu apa fierbinte, lasati sa se infuzeze cateva minute si beti ceaiul cald, indulcit cu miere de albine. Daca vreti sa aveti un somn linistit, nu beti ceaiul verde dupa ora 4 dupa amiaza.
Impotriva arsurilor stomacale mancati o banana. Banana este un aliment-pansament care reduce acididatea.
Daca aveti in casa bitter suedez, si ar fi bine sa nu va lipseasca niciodata, umez