Cazul unui copil care era să fie lovit de un trenuleţ electric amplasat în Orăşelul Copiilor a readus în discuţie modul în care distracţiile aşa zis nepericuloase pot băga micuţii în spital.
O tragedie a fost evitată aseară în ultimul moment după ce un băieţel de 5 ani, scăpat de sub supraveghere de mama sa, a fost pe punctul a fi strivit de un utilaj de agrement amplasat în parcul de distracţii din Orăşelul Copiilor, amplasat în Crâng.
Micuţul, scăpat câteva secunde de sub atenţia mamei sale, ocupată să-l instaleze pe frăţiorul său într-un carusel, s-a apropiat prea mult de şinele trenuleţului care rula cu un singur pasager în jurul obeliscului.
Numai prezenţa de spirit a unei bunicuţe aflată la plimbare cu nepoţelul a făcut ca minorul să nu fie grav rănit de locomotiva care venea ameninţător spre el.„M-am speriat foarte tare şi l-am luat de-acolo, pentru că era cât pe-aici să fie lovit. Ar trebui ca administratori şi părinţii să fie mult mai atenţi pentru că se putea întâmpla o nenorocire”, a declarat Maria Vârlan, pensionară.
Totul ar fi putut fi evitat dacă în jurul liniei trenuleţului ar fi existat gard de protecţie.
Reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului s-au sesizat după incidentul din Orăşelul copiilor şi spun că vor iniţia mai multe controale.
„În mod normal, primăria trebuie să se ocupe de verificarea autorizaţiilor de funcţionare, dar vom trimite şi noi un inspector să verifice la faţa locului condiţiile de funcţionare ale acestor maşinării. Rămâne să cercetăm dacă există un gard de prote patronii informează corect clienţii asupra riscurilor. Până acum nu a fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte măsurile de protecţie”, a declarat şeful OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu.
Cazul a intrat şi în atenţia medicilor care spun că astfel de incidente grave s-au mai produs de-