Şi în 2010, liderii bănăţeni ai Bisericii Ortodoxe şi cei ai Bisericii Catolice ţin să le readucă aminte timişorenilor că Sărbătorile de Iarnă nu înseamnă bucate multe pe masă şi chefuri, ci "adevărul şi viaţa”, respectiv "o neîntreruptă, caldă şi stăruitoare chemare a omului la adevăr, dreptate, milă, faptă bună, dragoste, rugăciune şi pace”.
Pastorala de Crăciun a lui + Nicolae, arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului: "Atotputernicul Dumnezeu a binevoit ca şi în anul acesta - în tihnă, cu sănătate şi voie bună - să retrăim taina cea din veac ascunsă şi de îngeri neştiută a mântuirii noastre: Naşterea Domnului Iisus Hristos. La acest minunat popas duhovnicesc inima noastră saltă de sfântă bucurie, reîmprospătându-şi firea din nesecatul izvor de lumină şi putere care a coborât din cer pe pământ cu prilejul naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. Cu toţii suntem încredinţaţi că solia îngerilor din noaptea Naşterii răscoleşte firea noastră şi ne face să cugetăm mai adânc. Înţelesul veştii celei bune de acum 2010 ani: „Întru cei de sus mărire, pe pământ pace, între oameni, bună voire", este ca fiecare din noi să facem tot ce ne stă în putere pentru ca bucuria praznicului să fie cât mai mare, ca toată lumea să se îndestuleze trupeşte şi duhovniceşte din tihna şi harurile lui. De aceea, voioşiei creştineşti din vremea acestor sfinte sărbători, eu îi adaug toată dragostea mea de părinte duhovnicesc, dorindu-vă fiecăruia dintre voi, sănătate, mântuire, spor în toate, pace şi bucurie întru mulţi şi fericiţi ani(...)!"
Pastorala de Crăciun al + Martin, episcop de Timişoara al Bisericii Catolice:
"Crăciunul este mai mult decât oricare altă sărbătoare creştină a anului, sărbătoarea familiei. În plus, anul acesta calendarul rânduieşte sărbătoarea Sfintei Familii, pe care o celebrăm în Biserica noastră Catolică în prima duminică de după Crăciun, foart