În Capitală aceştia au redus tarifele cu circa 20%, faţă de finele anului trecut
Aceeaşi evoluţie a preţurilor s-a produs şi Cluj-Napoca
Anul acesta a fost unul marcat de reducerea preţurilor pe toate segmentele de rezidenţial ale pieţei imobiliare din România, de la cele noi până la cele vechi. Dacă dezvoltatorii nu aveau de ales, pe fondul unei cunoaşteri mai bune a situaţiei reale din piaţă şi au redus nivelul ofertei şi la rândul lor şi proprietarii de locuinţe vechi s-au lăsat purtaţi de valul unei pieţe aproape inexistente din punct de vedere al tranzacţiilor şi au procedat la fel.
Astfel potrivit unui studiu realizat de portalul de profil MagazinulDeCase.ro, preţurile solicitate de proprietarii de locuinţe vechi din Bucureşti sunt mai mici în medie cu 20% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare reducere, chiar de 25%, fiind înregistrată la apartamentele cu trei camere.
Analiza a evidenţiat, în ultimul trimestru al anului 2010, o scădere de aproximativ 20% a preţului mediu de tranzacţionare pentru apartamentele vechi din Bucureşti, comparativ cu ultimul trimestru al anului 2009. Cea mai mare scădere s-a înregistrat la nivelul apartamentelor cu trei camere, de la 91.980 de euro în 2009 la 69.300 de euro în ultimul trimestru al anului 2010.
În Cluj preţurile garsonierelor au căzut şi cu 30 de procente
Potrivit studiului realizat de portalul de anunţuri imobiliare, la nivelul oraşelor de provincie, cea mai mare scădere a fost înregistrată în Cluj-Napoca, unde preţurile cerute de proprietari s-au diminuat cu 20% în ultimul trimestru al anului 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009.
Studiul mai relevă că cea mai mare diferenţă de preţ, de 30%, a fost înregistrată la nivelul garsonierelor. La celălalt pol se situează apartamentele cu trei camere, care au cele mai mici scăderi de