Experţii prezenţi, joi, la Ocna Mureş, unde miercuri a apărut un crater, au stabilit că fenomenul de surpare stagnează şi nu se propagă către zona blocurilor de locuit.
Citeşte şi:
Alba: Ocna Mureş, oraşul care se scufundă. Suprafaţa afectată este de 10.500 metri pătraţi
Disperare printre evacuaţii din Ocna Mureş: „În loc de cadoul de Crăciun, avem un dezastru"
Harta oraşului Ocna Mureş după dezastru. A apărut un lac uriaş în crater
În urma analizei efectuate de către grupul de experţi condus de către prof. univ. dr. Florian Zamfirescu, din cadrul Universităţii din Bucureşti - Facultatea de Geologie şi Geofizică, s-a stabilit că fenomenul de surpare, în urma căruia a apărut un crater de peste 10.500 de metri pătraţi, stagnează, informează Agerpres.
Au fost restabilite toate utilităţile în zona afectată - alimentarea cu gaz metan, energie electrică şi telefonie. Peste 2.000 de consumatori nu au beneficiat de căldură în locuinţe peste 30 de ore.
În cursul serii de joi au fost retrase din dispozitiv forţele şi mijloacele din cadrul ISU 'Unirea', aflate la faţa locului de peste 30 de ore. Au rămas pentru securizarea zonei afectate echipaje ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, compuse din 11 cadre, cu trei autoturisme şi un echipaj al poliţiei locale.