Paradoxal, preţurile pentru înnoptările la hoteluri au crescut în loc să scadă. Singapore a înregistrat cea mai mare creştere: peste 27%. Din 30 de oraşe analizate, doar în opt preţurile au scăzut cu peste 14% (acesta este cazul Bucureştiului).
În ciuda faptului că temperaturile din termometre scad - preţurile pentru cazări în hotelurile din cele mai importante oraşe din lume cresc.
Anul 2010 se apropie încet de sfârşit, însă călătoriile şi planificarea acestora nu scad, în nici un caz, în aceeaşi măsură ca temperaturile din această perioadă a anului. În timp ce unii sunt preocupaţi cu afacerile, alţii se decid spontan pentru un sejur scurt de iarnă sau sunt pregătiţi să îşi planifice necesarul de camere de hotel pentru anul următor. Însă, în ce oraşe se înregistrează preţuri mari pentru camerele de hotel şi în ce localităţi înnoptările sunt avantajoase în mod comparativ? De aceea, hotel.info, serviciul gratuit de rezervări hoteliere on line pentru mai mult de 210.000 de hoteluri din întreaga lume, a evaluat la sfârşitul anului cererile sale de preţuri hoteliere şi a realizat un top al celor mai scumpe camere de hotel.
New York - oraşul cu cele mai scumpe hoteluri
Acest lucru reiese din comparaţia preţurilor camerelor de hotel a hotel.info luând în considerare metropolele internaţionale. Peste 200 de euro pe noapte trebuie să cheltuiască oaspeţii hotelieri, pentru a înnopta în „Big Apple“. Metropolele americane se află indiscutabil pe primul loc. Însă şi în Moscova cresc preţurile la camerele de hotel. Cu 160 de euro în noiembrie şi 180 de euro în octombrie, preţurile pentru înnoptări în capitala Federaţiei Ruse nu au fost chiar un chilipir.
În Oslo, hotelierii au pretins în medie 160 de euro pe noapte. Capitala norvegiană a avansat pe locul trei dintre cele mai scumpe metropole. Însă şi în Londra, oaspeţii hotelurilor au