"Nu mai pot sa ma plang ca n-am ce sa cant la nunti"
- Ultimul tau CD, cu interpretari de muzica populara, a fost un succes urias. In multe melodii, i-ai depasit chiar si pe cei alaturi de care cantai: voci mari ale folclorului romanesc. De cand dateaza pasiunea ta pentru cantecul popular?
- Sincer sa fiu, acum cativa ani nu ma vedeam in aceasta postura, de interpret al cantului popular. Nu dintr-o idee preconceputa, ci pur si simplu pentru ca pornisem pe alt drum. Dar mi s-a intamplat adesea ca oamenii sa ma opreasca pe strada si sa-mi sugereze sa incerc si altceva. Piesa "Lie, ciocarlie" este un asemenea exemplu. Datorita octavelor din glasul meu, a trilurilor care m-au consacrat, oamenii au intuit in mine un interpret de succes al muzicii populare. O "Lie, ciocarlie". Asa a inceput totul! Am inregistrat-o anul acesta in primavara si, instantaneu, am realizat ca un album de folclor m-ar prinde de minune! Si, uite-asa, am inregistrat un album de 12 piese. La urma urmei, mi s-au cerut mai mereu piese de folclor pe la nuntile la care cantam, asa incat acest album a venit la fix. De-acum incolo, nu mai pot sa ma plang ca n-am ce canta la nunti!
- Romanii sunt foarte conservatori si renunta greu la traditie, chiar si cand e vorba de muzica. Dovada: concertele de muzica populara, care fac sali arhipline si, la final, ridica publicul in picioare. Cum iti explici acest succes fulminant al doinelor si horelor romanesti, intr-o perioada a muzicii house si hip-hop? De ce nu se demodeaza folclorul?
- Muzica house si hip-hop nu sunt de referinta pentru muzica unui popor. In plus, genurile acestea n-au nici o legatura cu noi. Ele sunt imprumutate de la americani (hip-hop), respectiv nemti (house). Folclorul romanesc e singurul autentic. Am cantat adesea in concertele mele piese de club, piese dance, piese pop, si pot spune cu ma