În ciuda crizei economice, Primăria Reşiţa averile şefilor de servicii întrec bunul simţ. Municipalitatea reşiţeană se vaită de lipsa de bani pentru investiţii cum ar fi repararea drumurilor sau amenajarea unor zone turistice. Fondul de salarii pentru cei 83 de angajaţi ai Primăriei Reşiţa este de 4,3 milioane de lei.
„Lunar, pentru salariile angajaţilor alocăm 180.000 de lei”, spune edilul şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu. Pe lista funcţionarilor cu cele mai mari salarii de bugetar, câştigate în anul 2009, se regăsesc şefii de servicii sau de direcţii. Locul întâi este ocupat cu brio pe anul 2009, de directorul economic, Mariu Uzun, care a avut un venit de circa 4.000 de lei pe lună.
Fără comentarii
„Nu comentez nimic în plus faţă de ceea ce aţi găsit în declaraţia de avere. Lucrez de 16 ani în cadrul administraţiei locale, iar de 13 ani sunt director economic”, spune directorul. În acelaşi top al funcţionarilor cu salarii consistente pe anul 2009 se regăseşte Ion Simion Purec. „Până în luna septembrie a anului trecut, am ocupat post de director, însă acesta s-a desfiinţat. Acum câştig circa 2700 de lei pe lună”, spune funcţionarul, care în 2009 a ocupat postul de director tehnic şi a câştigat aproape 46.000 de lei.
Directorii adjuncţi de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat au câştigat anul trecut mai mult decât directorul. Dorel Ianoşi a adunat din salariu aproape 44.000 de lei, iar Florin Nedelea, doar 42.400 de lei. Cu un venit lunar de 3.600 de lei şi respectiv, 3500 de lei, cei doi l-au detronat pe directorul Liviu Timofte care a câştigat numai 40.205 lei în tot anul.
Aceste salarii se acordă în contextul în cadrul aceleiaşi direcţii sunt şi funcţionari care pe 12 luni au avut un venit total de patru ori mai mic decât cel al directorilor. "La noi este altă situaţie, pentru că noi ne autofinanţăm. Tr