Este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „Vasile Alecsandri"din Brăila şi a devenit unul dintre veteranii Filialei locale de cercetaşi „Decebal", încă din clasa a treia.
REPORTAJ: Au făcut carieră din colindat şi urat
La doar 14 ani şi jumătate este un exemplu demn de urmat pentru mulţi copii, o elevă merituasă, o ecologistă convinsă şi un lider pentru micii cercetaşi din Asociaţie.
A descoperit cercetăşia acum şase ani, când era în clasa a III-a şi de atunci a făcut din această activitate un mod de viaţă. A îmbrăcat uniforma „de camuflaj" şi, astfel, a început marea aventură a copilăriei ei: un joc serios de-a cercetaşii.
A prins drag de cercetăşie după mai multe discuţii cu învăţătoarea care i-a pus condeiul în mână.
„Doamna învăţătoare ne povestea cu mare drag despre cercetaşi şi cercetăşie, despre ceea ce înseamnă o astfel de activitate. Ne spunea: cercetăşia este ca o şcoală fără catedră, şi m-a captivat tot ceea ce am aflat. M-a atras de asemenea ideea că în cadrul asociaţiei se făceau multe ieşiri în natură şi aveam ocazia de a întâlni mulţi oameni noi şi interesanţi", povesteşte Cristina.
Exemplu de educaţie
Şi cum celor în vârstă le face mare plăcere să aducă la cunoştinţă contemporanilor mai tineri despre oameni şi fapte cu care generaţia lor se mândreşte pe drept cuvânt, colonelul (r) Costică Gavrilă, mentorul Filialei „Decebal" a reuşit să capteze rapid atenţia şi interesul tinerei cercetaşe pentru cunoaştere şi despre care spune că „este un exemplu de educaţie prin atitudinea pe care o afişează".
„Acum, după şase ani de cercetăşie, în care am văzut atâtea locuri peste care au domnit străbunii noştri, pot să spun că sunt mândră că fac parte din cercetăşie, care este o şcoală morală, de educaţie civică, spirituală şi patriotică", ne spune tânăra cercetaşă.
Pelerinaj în Bucovina @N