Căciuli, băscuţe, pălării, fulare, mănuşi, curele, broşe, dar şi genţi, rochiţe şi veste de diferite modele şi cât mai colorate. Sunt doar câteva dintre „operele" tinerei creatoare.
„Ceva colorat, pentru cineva vesel de colorat!". Aceasta este propoziţia care ar putea să definească ceea ce realizează Cristina, în fiecare zi. Convinsă că nuanţele hainelor ne schimbă starea de spirit, Cristina încearcă să răspândească în jurul ei veselie şi bunătate.
„Trebuie să îndrăznim să purtăm altceva. Nu trebuie să ne îmbrăcăm ca toţi alţii, iar culorile hainelor pe care le purtăm ne pot face mai buni. Toate accesoriile le fac pentru că vreau ca toţi să fie mai coloraţi, mai veseli", consideră, cu tărie, tânăra.
A început să croşeteze căciuli şi fulare încă de când era mică. „Am învăţat să tricotez de la bunica mea dragă. La noi în zonă se tricotează foarte mult, iar bunica mea chiar a avut o maşină de tricotat. Ţin minte că prima dată am făcut nişte şoşoni de casă din lână vopsită cu frunze de gutui. Eram fascinată de ceea ce făceam şi eram teribil de fericită", povesteşte Cristina Ilie.
Mini-atelierul de acasă
Chiar dacă pe parcursul anilor Cristina a cam uitat de andrele, acum doi ani şi jumătate, când a rămas însărcinată, a reînceput să facă diverse haine şi accesorii colorate.
„Atunci când am rămas însărcinată, a început perioada mea de creaţie, de revenire şi de regăsire. Mi-am luat o maşină de cusut, iar prima dată am făcut genţi tip poştaş şi perne. Apoi am ajuns la andrele, de la andrele la croşetă şi cum prima dragoste nu se uită niciodată, am început cu fulare, căciuli şi genţi asortate pe care le-am vândut la o colegă de muncă. Mai apoi mi-am cumpărat o maşină de tricotat şi m-am apucat să fac bolerouri, rochiţe sau poşete croşetate", spune creatoarea.
Proiecte de viitor
Pentru că dorea să fie şi mai bine pregătită, Crist