Anul care se încheie a fost unul plin de scandaluri la Casa de Pensii. O parte dintre acestea s-au lăsat chiar şi cu întocmirea unor dosare penale.
Scandalurile s-au ţinut lanţ la Casa de Pensii în 2010, după ce în 2009, instituţia a fost zguduită de arestarea Valentinei Goga, doctoriţa membră a Comisiei de Expertiză din cadrul Casei de Pensii, prinsă în flagrant în timp ce lua mită 500 de lei de la un bolnav de TBC din Castranova. Deşi regulile s-au înăsprit după arestarea doctoriţei şpăgare, într-un judeţ cu peste 200.000 de pensionari tot a mai fost loc de greşeli.
Au „ucis” o bătrână în acte
În luna februarie a acestui an, Ana Badea, de 80 de ani, din comuna Celaru, a reclamat la Casa de Pensii că nu şi-a mai primit drepturile din vara anului 2009. Bătrâna a găsit ajutor la reporterii Adevărul de Seară, care au relatat pe larg cazul şi au descoperit că aceasta fusese declarată moartă în acte de către o angajată a Casei de Pensii. După ce scandalul a ajuns în presă, bătrâna şi-a primit pensia restantă de 2000 de lei chiar din mâna directorului CJP Dolj, Daniel Baciu.
Fraudă de 100.000 de leicu ajutoarele de înmormântare
După scandalul erorii care a lăsat fără pensie o bătrână, a urmat cel al „anonimei” de la Casa de Pensii, trimisă ziarelor craiovene. În respectiva scrisoare, o angajată a instituţiei era acuzată că acorda de două sau chiar de mai multe ori ajutoare de înmormântare pentru aceeaşi persoană decedată. Frauda, descoperită de conducerea Casei de Pensii şi estimată la 100.000 de lei, a fost făcută de aceeaşi angajată care „omorâse” o bătrână apăsând o tastă greşită la calculator. Feliciei Stancu, care lucra în Casa de Pensii de 20 de ani, i s-a întocmit dosar penal şi, ulterior, femeia a fost pusă pe lista de disponibilizări, atunci când CJP Dolj a trebuit să renunţe la 32 de oameni.
Bolnav în acte, revizor de vag