Cum te dregi dupa festin. Abuzul de sarmale, cozonac si alcool "se repara" cu vitamina C din citrice sau legume verzi si cu lichide fara zahar. Mahmureala nu trece cu cafea sau "alcool", ci cu apa, analgezice si rabdare. Oboseala, balonare, disconfort, un kilogram doua in plus, acestea sunt efectele "de a doua zi" ale ospatului traditional de Craciun stropit cu alcool. Organismul supus la caznele digestiei la foc continuu are nevoie de detoxifiere "de urgenta". Apa, ceaiuri si alte lichide pe stomacul gol, o cafea amara pentru alungarea senzatiei de greata, multe fructe si legume bogate in vitamina C, pauza de alcool si grasimi, dar si plimbari in aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii. Ciorba de potroace, zeama de varza sau muraturile sunt mituri care nu tin mahmureala departe, scrie EVZ.
Combustibil din lumina soarelui. Un reactor care copiaza fidel plantele, fiind capabil sa transforme lumina soarelui in combustibil, in conditii de laborator, da sperante mari oamenilor de stiinta. Cercetatorii sunt de parere ca in cazul in care tehnica va fi perfectionata se va putea produce, la scara larga, combustibil, releva "The Guardian". "Avem o problema foarte mare cu energia si trebuie sa gandim intr-un mod care sa ne permita s-o invingem", a declarat Sossina Haile, de la Institutul de Tehnologie din California, Statele Unite ale Americii, care a coordonat cercetarea, potrivit Adevarul.
Vinuri "decodate" cu telefonul mobil. Posesorii de smartphone-uri pot afla, fotografiind eticheta sticlei, la ce temperatura trebuie servit vinul respectiv sau cu ce fel de mancare se potriveste. Romanii isi pot alege soiurile de vin dorite cu ajutorul telefoanelor mobile dupa ce Vinvest si Institutul Multimedia Romano - Elvetian au lansat sticlele de vin cu etichete "codate", 31 de producatori de vinuri fiind inclusi in acest proiect. Astfel, cumparatorul poate fo