Perioada Sarbatorilor este extrem de entuziasmanta: e plina cu petreceri, intalniri de familie si multa mancare. De la curcan si sosuri si pana la toate tipurile de desert, este perioada anului in care ne concentram pe mancare.
Cu toate acestea, este si perioada anului in care trebuie sa ne preocupe si siguranta, atunci cand vine vorba de alimentatie: pentru gravide, acest lucru este extrem de important, arata FoodConsumer.
Gravidele trebuie sa retina ca exista cateva trucuri care le pot feri de probleme in perioada Sarbatorilor, iar primul este spalarea mainilor cu apa si sapun, in special atunci cand ating carne cruda, oua sau fructe si legume nespalate.
Trebuie evitata impartirea tacamurilor sau alimentelor cu copiii mici, deoarece saliva si urina acestora poate contine un virus daunator pentru mama si pentru fat. De asemenea, e bine ca mainile sa fie spalate cat mai des, atunci cand gravida se afla in preajma copiilor.
Fripturile trebuie sa fie intotdeauna bine patrunse, pentru a evita toxiinfectiile alimentare care pot face rau copilului. Melezurile care nu sunt fierte pot contine bacterii periculoase, asa ca este recomandat sa mancati carne fiarta sau prajita.
Laptele nepasteurizat sau produsele facute din lapte nepasteurizat sunt de asemenea o alegere proasta. Mare grija si la bauturi, cocktailurile de la petreceri nu trebuie sa contina alcool.
Perioada Sarbatorilor este extrem de entuziasmanta: e plina cu petreceri, intalniri de familie si multa mancare. De la curcan si sosuri si pana la toate tipurile de desert, este perioada anului in care ne concentram pe mancare.
Cu toate acestea, este si perioada anului in care trebuie sa ne preocupe si siguranta, atunci cand vine vorba de alimentatie: pentru gravide, acest lucru este extrem de important, arata FoodConsumer.
@