Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, marti, dupa ce a iesit de la negocierile pe tema noului Cod al Muncii, ca sindicatele vor avea, in anul urmator, cate doua intalniri saptamanale la Ministerul Muncii.
"Am stabilit intalniri in fiecare marti si joi, saptamanal, de la ora 10. (...) Mai putin insa in prima saptamana a lunii ianuarie, cand ne vom intalni miercuri si vineri, de la ora 12", a precizat Hossu.
Totodata, Hossu a aratat ca intalnirea de marti, de la Ministerul Muncii, a fost, de fapt, o dezbatere pe definitii.
"Nu stiu daca Guvernul nu are in vedere sa disponibizeze mai multi", a spus el.
"E o problema legata de definitia intre notiunea de fond intre angajator si patron, pentru ca se creeaza confuzii. Au fost discutate si problemele legate de definitia dialogului social si dialogului civic, pentru ca utilizarea unor notiuni ambigue duce la o serie de confuzii", a explicat liderul Cartel Alfa.
Hossu a subliniat ca, potrivit acordului cu FMI, in 2011 ar trebui disponibilizati 20.000 de bugetari, dar daca s-ar aplica reducerea naturala din sistem, care inseamna 10.000-15.000 de oameni, disponibilizarea efectiva ar fi mult mai mica.
De asemenea, el a precizat ca noul Cod al Muncii nu este esential si nu reprezinta o prioritate.
"Cele cinci legi speciale sunt esentiale. Daca se rezolva pachetele de legi, si problema de interpretare a Codului Muncii va fi mai usor de rezolvat", a adaugat Hossu.
Intrebat de jurnalisti ce parere are despre decizia CCR, potrivit careia legea Bugetului de stat pe anul 2011, Legea salarizarii unitare pe 2011 si Legea-cadru de salarizare sunt constitutionale, Hossu a precizat ca hotararea judecatorilor permite, in orice moment, declansarea unei "crize reale".
"CCR a avizat o chestiune care este in contradictie cu p