Uleiul de oregano este un nutrient puternic, extrem de eficient in combaterea bacteriilor daunatoare si prevenirea cancerului, potrivit unui nou raport al cercetatorilor de la Universitatea din Arizona.
Microbiologul alimentar Sadhana Ravishankar a descoperit ca substanta numita "carvacrol", care este de fapt un fenol al uleiului de oregano, produce o serie de antioxidanti puternici si are activitate antimicrobiana nu numai atunci cand este consumata, ci si atunci cand este aplicata produselor alimentare, arata Natural News.
Dupa ce au efectuat testele de laborator si au identificat faptul ca uleiul de oregano are un efect antimicrobian puternic, specialistii din echipa lui Ravishankar au zis sa mearga mai departe.
Asa ca au decis sa testeze uleiul pe alimente, pentru a vedea cum se comporta. Ei au descoperit ca atunci cand se aplica pe carne tocata de vita, uleiul de oregano impiedica formarea a pana la 78% din moleculele cancerigene, care apar in mod normal atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate.
"Ideea ca o substanta anume, care se afla in planta, poate inhiba toate aceste bacterii, este fascinanta pentru mine," a declarat Ravishankar reporterilor de la Daily Star Arizona.
Publicate in Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentara, rezultatele raportului au implicatii majore in ceea ce priveste siguranta alimentelor.
Potrivit specialistilor de la Universitatea din Arizona, uleiul de oregano ar putea fi aplicat peste diferite preparate pentru a indeparta formarea de microbi periculosi care ameninta sanatatea umana.
Aceasta solutie, mai spun acestia, este mult mai potrivita decat iradierea alimentelor sau folosirea atator substante chimice. Uleiul de oregano ar putea fi o alternativa viabila, naturala.
Desi a fost demonstrat, echipa de specialisti spune ca sun